Συνεντεύξεις, κουβέντες, συζητήσεις...

Χρήστος Κωνσταντίνου: «Όποιος παίζει αληθινά, παίζει καλά»

Ο δεξιοτέχνης λαϊκός μουσικός Χρήστος Κωνσταντίνου έφυγε από κοντά μας την 21η Μάρτη του 2015. Όμως τα τραγούδια του και οι πενιές του θα συνεχίσουν να μας συνοδεύουν για πολύ ακόμη. Το ίδιο και οι θύμησες από τις συναντήσεις μας.

Περισσότερα...

Νίκος Τατασόπουλος

Έχω την τύχη να γνωρίζω προσωπικά το Νίκο Τατασόπουλο πάνω από μια δεκαετία. Έτσι, μια συνέντευξη μαζί του είναι ουσιαστικά μια ακόμη κουβέντα, μέρος μιας συζήτησης που έχουμε ανοίξει από καιρό και αφορά το μπουζούκι, το λαϊκό τραγούδι και τους ανθρώπους του γενικότερα.

Περισσότερα...

Λάκης Καρνέζης

Συναντηθήκαμε με τον κ. Λάκη Καρνέζη όταν ήρθε από τη Νορβηγία για να συμμετάσχει σε συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, τον περασμένο Αύγουστο. Αρπάξαμε την ευκαιρία και του ζητήσαμε να μας διαθέσει λίγο από τον περιορισμένο χρόνο του για μία συνέντευξη. Αυτός, χωρίς δεύτερη κουβέντα, μας κάλεσε σπίτι του. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκαν όλες οι «φήμες» που είχαμε ακούσει γι’ αυτόν. Ευγενής, ειλικρινής, ανοιχτόκαρδος, μια σπάνια για τις μέρες μας προσωπικότητα. Και ξεκάθαρος στις κουβέντες του: «Αν τύχει και σου πω "μου είπαν πως...", μην το γράφεις γιατί δεν μπορώ να στο αποδείξω. Ό,τι όμως σου πω πως το είδα και το άκουσα εγώ, γράφτο όπως είναι, κι αν χρειαστείς πες μου να στο υπογράψω».

Περισσότερα...

Γιάννης Σταματίου «Σπόρος»

«Η σελίδα μου στο βιβλίο του λαϊκού τραγουδιού είναι γραμμένη...»

Με τον κ. Γιάννη Σταματίου είχα την τύχη να βρεθώ αρκετές φορές και να κουβεντιάσω μαζί του. Για την ακρίβεια είχα την τύχη να τον ακούσω να μιλάει για τη ζωή του και την καλλιτεχνική του πορεία. Παραθέτουμε μεγάλο μέρος από αυτές τις αφηγήσεις, όπου εκτός από την αυτοβιογραφία του, ο δεξιοτέχνης μουσικός δίνει πρωτογενείς περιγραφές για το χώρο του κλασσικού λαϊκού τραγουδιού και τους ανθρώπους του, αλλά και αρκετές απόψεις του για την εξέλιξη της ελληνικής μουσικής.

Περισσότερα...

ψάξε στον μπαγλαμά

μας διαβάζουν τώρα...

301 αναγνώστες

Με τη συνέχιση της περιήγησής σας στο baglamas.gr αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

ΕΝΤΑΞΕΙ!